Nordhordland Reiselivslag


Forside

Kart

Nordhordland Guide

Attraksjoner

Aktiviteter

Arrangement

Shopping & Souvenirs

Vandring

Båtliv / Fiske

Reisetips

Overnatting / Servering

Kommuner

Medlemsbedrifter

Kontakt oss

Om oss

Bildegalleri

Video fra Nordhordland

FAQ

LenkerNordhordland Reiselivslag
Postadresse:
Boks 108,
N - 5903 IsdalstøExplore Fjord Norway


Til Nordhordland fra Bergen

Fra Bergen kjører du E39 nordover mot Sognefjorden. Følg E39 via Åsane til Vågsbotn, og videre over Nordhordlandsbrua og du kommer til Knarvik, regionssenteret i Nordhordland.
Hellisøy Fyr1 av 15 reisemål i verden verdt å reise til!

Hellisøy Fyr på Fedje

 


THE OBSERVER I LONDON

Ja, dette skrev London-avisen The Observer til sine lesere i 2004, fordi Fedje og Hellisøy fyr er et av verdens beste steder hvis du vil "escape the rat race"!

Her, ytterst mot Nordsjøen, er man midt i en verden, nær himmelen og med utsyn i alle himmelretninger. Du kan sove i Fyrvokterboligen, fiske maten fra land eller ta turen ut på fiskebankene en nautisk mil eller to ute. Havets spiskammer venter på deg!


HISTORIE

I 1855 ble Hellisøy fyr sørvest på Fedje tent for første gang. I 1992 ble fyret automatisert og i år 2000 ble fyret fredet. Hellisøy fyr var det andre støpejernstårnet som ble bygget i Norge. Teknikken med å bygge fyr i støpejern ble hentet fra Storbritannia. Totalt bygget fyrvesenet 34 tårn av denne typen i Norge. Innvendig har fyret mursteinsforing. I tillegg til fyrtjenesten gjorde de tilsatte på fyret daglige metrologiske observasjoner frem til automatiseringen i 1992.


FYRVOKTERBOLIGEN

Den opprinnelege fyrvokterboligen brant ned en januardag i 1902, etter et lynnedslag.
I dag står det to bygninger like nord for fyret. Den ene bygningen er fra 1903 og var for fyrvokterfamilien. Den andre bygningen er maskinhus.

 

 

OVERNATTING I FYRVOKTERBOLIGEN - 10 SENGER

Opplevelsesferie i havgapet! Hellisøy fyr ligger på en egen holme 40-50 meter fra øya Fedje! Ønsker du å leie fyrvokterboligen kan du og dine venner regne med å være for dere selv mesteparten av tiden! I helgene, spesielt i sommersesongen og off-season i skuldersesongene, vil det komme små grupper for omvisning på fyret.

 

Informasjon/booking:

www.visitfedje.no

For booking: l-renate@online.no

 

 

VEIEN TIL FEDJE 

Fra Bergen på E39:
Fra Bergen kjører du i retning Sognefjorden på E39, gjennom Åsane via Vågsbotn og til Nordhordlandsbrua og videre mot Knarvik.
Rv 57 mot Sævrøy og Fedje:
I rundkjøringen etter Hagelsundbrua, følger du skiltingen til Rv 57 mot Sævrøy og Fedje. Fra Sævarøy til Fedje tar det ca. 25 minutter. Ønsker du ikke å ha bilen med, kan den stå igjen på Sævrøy - om du er på dagstur til Fedje i Nordhordland.