Nordhordland Reiselivslag


Forside

Kart

Nordhordland Guide

Attraksjoner

Aktiviteter

Arrangement

Shopping & Souvenirs

Vandring

Båtliv / Fiske

Reisetips

Overnatting / Servering

Kommuner

Medlemsbedrifter

Kontakt oss

Om oss

Bildegalleri

Video fra Nordhordland

FAQ

LenkerNordhordland Reiselivslag
Postadresse:
Boks 108,
N - 5903 IsdalstøExplore Fjord Norway


Til Nordhordland fra Bergen

Fra Bergen kjører du E39 nordover mot Sognefjorden. Følg E39 via Åsane til Vågsbotn, og videre over Nordhordlandsbrua og du kommer til Knarvik, regionssenteret i Nordhordland.
rEISETIPS 

Tjorehagen

Rhododendronhagen i Nordhordland, er opparbeidet av Olav Tjore. Han startet arbeidet i 1960 og har skapt en eventyrhage på 25 mål, som inneholder over 300 ulike rhododendronarter og like mange tre og eksotiske busker.

 

Fedje - Landsbyen i Havet

Fedje omfatter omlag 125 mindre øyer og holmer, med en hovedøy som strekker seg over 7,5 kvadratkilometer. Høyeste punkt er Feiebjørnen med 42 meter over havet! Det er her ute du opplever storhavet tett på! Men Fedje er også kjent for det fantastiske lyset, solnedgangen over Hellisøy Fyr, månen som lyser opp himmelranden og skinner månestråler på havblikk!

 

LYngheisenteret på Lygra

Et informasjons- og dokumentasjonssenter om kystlandskapet. Lyngheiene er en del av felleseuropeisk kulturarv som holder på å forsvinne. Nesten 90% har gått tapt på 100 år, og i dag skjer denne utviklingen raskere enn noen sinne. Lyngheisenteret er opprettet for at det skal være mulig, også for framtidige generasjoner, å oppleve dette landskapet og få lære om kystbefolkningens tradisjonelle ressursbruk og kulturhistorie.

Møteplassen Lygra - kurs, konferanse, incentive. Lyngheisenteret passer til alle typer arrangement, kurs og konferanser. 

 

HIllesvåg ullvarefabrikk

Familiebedriften har siden 1898 produsert kardet ull og garn, kjent under merkenavnet Hifa. Hillesvåg Ullvarefabrikk har eget fabrikkutsalg og design butikk, der man kan kjøpe norske strikkeplagg, åklær, ullundertøy, sokker, filttøfler, ullpledd, kardet ull til toving og garn til strikking mm. Etter avtale kan man få en titt inn i selve produksjonen eller en guida omvisning.

 

BJØRN WEST MUSEET

Framstiller motstandsbevegelsens sitt arbeid under 2. verdenskrig. En spennende og interessant norsk krigshistorie med en imponerende samling av autentiske våpen, utstyr og personlige effekter. Bildespill med norsk / engelsk / tysk tale. 

 

Meland Golf

Er av de beste golfbanene i Europa med unike utfordringer i det varierte landskapet. Ca 30 minutters kjøring fra Bergen med bil, eller med ankomst fra Herdlefjorden ved egen kai. Området rundt golfbanen med muligheter for fritidsaktiviteter; naturstier, stor badevik, brettseiling, ridning, padling, terrengløp, sjø/ fersk- vannfiske, kano og villmarksliv. Egen Pro shop. Servering ved kafeteria Hull 19.

  

Stølsheimen

Fjellområdet mellom Sognefjorden i nord og Bergensbanen i sør, strekker seg fra havet i vest til UNESCO-nominerte Nærøyfjorden i øst. Det er et mektig og mangfoldig fjellandskap som rager opp over dype fjorder og avrundes som blågrått snaufjell i 1200-1300 meters høyde. Stordalen i Masfjorden er utgangspunkt for et godt utbygget rute- og hyttenett i Stølsheimen. Her kan du gå fra hytte til hytte i flere dager. De fleste hyttene har proviant for salg.

Informasjon: Nordhordland Turlag , Bergen Turlag, Stordalen Fjellstove, Berg Fritid

 

Vestnorsk Utvandringssenter

Flere enn 800 000 nordmenn har utvandret til Amerika siden Cleng Peerson og 'Restauration' dro ut fra Stavanger i 1825. Nesten 100 000 av dem, alle fra Hordaland eller Sogn og Fjordane, er registrert i arkivet hos Vestnorsk Utvandringssenter på Sletta i Nordhordland. Den hvitmalte, historiske og vakre Emigrantkirka, Brampton Lutheran Church, er hentet fra Nord Dakota i USA i 1996, flyttet over Atlanterhavet og vigslet på Sletta i 1997. De nesten timelange omvisningene starter alltid med en film om Utvandringssenterets bakgrunn og historie - inne i kirken.

 

Vardetangen

Etter en kort motbakke er vi oppe på Vardetuva. Nå ser vi Vardetangen (5), vestligste punktet på fastlandsnorge, markert med en stor steinvarde. Ved siden av varden er det laget til rasteplass og det er lagt ut «turbok» som vi kan skrive navnet vårt i. Med sitt vide utsyn mot fjellene i øst, fjorden i nord og øygarden i vest, er Vardetangen et vakker sted når været er i godlag! Men når kuling og storm blåser opp fra nord eller nord-vest, er det heller en barsk opplevelse å holde seg på denne vesle tangen som har Fensfjorden som nærmeste nabo.